vrijdag, juli 5, 2024
Sport

Barcelona en Bayern moeiteloos naar de kwartfinales van de Champions League

Een sterke prestatie in de eerste helft van Lionel Messi leidde Barcelona naar de kwartfinales van de Champions League met een 3-1 overwinning op Napoli in hun laatste 16 tweede etappe op zaterdagavond in Camp Nou. In Duitsland was het nogmaals Robert Lewandowski die met een top-prestatie Bayern München naar de kwartfinales leidde. Bayern wist met 4-1 van Chelsea te winnen.

Lionel Messi leidt Barca naar de kwartfinales
Clement Lenglet opende de score met een sterke kop-bal, gevolgd door een sensationele aanval van Messi die enkele spelers omspeelde en een mooi doelpunt maakte en een late strafschop in de eerste helft van Luis Suarez. Lorenzo Insigne scoorde vanaf de stip en maakte hiermee het enige Napoli-doelpunt. Barcelona won de wedstrijd met 2-1 maar claimde een 4-2 overwinning in totaal en gaat nu naar Lissabon om het op te nemen tegen Bayern München. De overwinning was grotendeels te danken aan een uitstekende eerste 45 minuten van Messi.

Robert Lewandowski schittert weer
Het eerste doelpunt voor Bayern kwam in de vorm van een penalty nadat de doelman van Chelsea, Willy Caballero, de benen van Lewandowski nam in een poging om de bal te pakken. Lewandowski stapte op en scoorde moeiteloos. Kort daarna was het Lewandowski weer die gevaarlijk in de aanval was, dit maal speelde hij de bal op Perisic die gemakkelijk kon intikken. Het werd 2-1 voor de rust, Chelsea wist een doelpunt te veroveren na een snelle aanval vanuit links. Emerse lostte een schot die doelman Neuer niet onder controle kon krijgen en Tammy Abraham kon scoren. In de 75ste minuut kon Lewandowski de bal vanuit links in de het strafschop-gebied spelen, waar een vrije Tolisso de bal springend kon intrappen. Het laatste doelpunt was een kop-bal van niemand minder dan Robert Lewandowski.