vrijdag, juli 5, 2024
Sport

Bayern München vernedert Barca!

De Duitse kampioen Bayern München heeft Barcelona op vrijdag volkomen vernederd met een verbluffende 8-2 overwinning, die hen op buitengewoon nadrukkelijke wijze doorstoot naar de halve finales van de Champions League.

Thomas Mueller scoorde tweemaal voor een ongebreideld Bayern, dat na 31 verbazingwekkende minuten met 4-1 leidde, toen Lionel Messi en zijn teamgenoten werden veroordeeld tot een pak slaag dat aanvoelde als het einde van een tijdperk voor de legendarische Catalaanse club.

Beide teams zijn vijf keer tot Europees kampioen gekroond. Maar hoewel Bayern een reële kans lijkt te hebben op een zesde titel volgende week, staat Barça duidelijk voor grote wederopbouwwerkzaamheden en het valt nog te bezien hoeveel van degenen die bij dit debacle betrokken zijn, zullen overleven bij de club.

Het begon met Bayern die een voorsprong in de vierde minuut pakte toen Mueller de voorzet van Ivan Perisic van links pakte en een slimme een-tweetje speelde met Robert Lewandowski voordat hij scoorde.

Maar binnen drie minuten had Barça teruggeslagen – de superlange bal van Clement Lenglet vond Jordi Alba in de ruimte en de poging van David Alaba om zijn zoekende voorzet af te handelen vloog uiteindelijk langs zijn eigen keeper Manuel Neuer.

Neuer moest vervolgens snel van zijn lijn af zijn om een ​​doelgerichte Luis Suarez te dwarsbomen, maar werd bijna gepakt door een cross-shot van Messi vanaf rechts die door het gebied dreef en de paal raakte.

Maar net zoals Barça zich had gevestigd, herwonnen de Duitsers hun voorsprong in de 21e minuut – Serge Gnabry voerde Perisic aan de linkerkant en de Kroaat keek op om zijn opties te bekijken voordat hij de bal langs Marc-Andre ter Stegen trapte.

Bayern voegde daarna de derde toe omdat de verdediging van Barça met gemak weer werd geopend. Thiago Alcantara kreeg alle ruimte op het middenveld om Leon Goretzka te vinden wiens uitstekende bal Gnabry uitkoos, die achter Lenglet was gekomen en daarna geen fout maakte bij de finish.

Flick’s ploeg was in opstand en het werd erger voor Barca toen een lage voorzet van Joshua Kimmich bij de eerste paal werd ingetrapt door Mueller – alweer een doelpunt van meedogenloze eenvoud waardoor er bij rust 4-1 werd.

De Spanjaarden waren hard op zoek naar een manier om het momentum na de pauze te verschuiven en Suarez, een van de weinige Barça-spelers die met enige eer uit de ontmoeting tevoorschijn kwam, zorgde in de 57e minuut voor een route terug in de wedstrijd met een fantastisch schot.

Jordi Alba vond Suarez op de rand van het strafschopgebied en de Uruguayaan rende langs Jerome Boateng voordat hij de bal binnen schoot.

Maar Bayern was niet in de stemming om het vuur laag te houden en zes minuten later herstelden ze hun voorsprong van drie goals dankzij uitstekend werk van hun Canadese tiener Alphonso Davies.

De linksback dribbelde vanaf de vleugel naar binnen, danste langs Nelson Semedo, kwam in het strafschopgebied en trok de bal vervolgens terug naar medevleugelverdediger Kimmich om te scoren en er 5-2 van te maken.

Op de een of andere manier was Bayern erin geslaagd om vijf doelpunten te scoren zonder hun productieve spits Robert Lewandowski, die had gescoord in zijn vorige zeven Champions League-wedstrijden – maar acht minuten voor het einde trok de Pool dat recht.

Invaller Philippe Coutinho, die uitgeleend is aan de Duitse club uit Barça, zweefde over een voorzet van links die Lewandowski ferm naar de achterpaal kopte.

Om de toch al pijnlijke blessure nog erger te maken, scoorde Coutinho nog twee voor het einde, toen Barcelona op onvoorstelbare wijze uit elkaar viel door de genialiteit van de Beieren. Bayern, die in 2013 voor het laatst de grootste prijs van Europa won, zal het opnemen tegen Manchester City of Olympique Lyonnais, die zaterdag in de laatste vier spelen.