maandag, juli 8, 2024
Sport

Real Madrid én Juventus verslagen!

Zowel Real Madrid en Juventus liggen uit de UEFA Champions League. Een sterke Manchester City kon Real Madrid, die zonder Sergio Ramos was, met 2-1 verslaan. In Turijn scoorde Ronaldo tweemaal en won Juventus de wedstrijd van Lyon met 2-1, echter was dit niet voldoende om verder te gaan naar de volgende ronde.

Manchester City verslaat Real voor de tweede keer
Manchester City wist vandaag Real Madrid terecht te verslaan en de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De wedstrijd eindigde 2-1 in het voordeel van de Engelse club. In de vorige wedstrijd wist Manchester City de Spaanse landskampioen ook al met 2-1 te verslaan.

Het was een overwinning die City volledig verdiende, omdat hun intense spel Real dwong tot fouten, waarbij Raphael Varane, niet in staat was om de druk van Gabriel Jesus aan te pakken.
Hij beroofde Varane en gaf Raheem Sterling de assist in de negende minuut, maar de torenhoge kopbal van Karim Benzema voor de rust zorgde voor een spannende tweede helft.

Zonder Ramos naast hem maakte Varane opnieuw een fout toen zijn kopbal naar Thibaut Courtois nog net niet krachtig genoeg was om de keeper te bereiken, hierdoor kon de, op de loer liggende Gabriel Jesus, zich in de 68ste minuut van de wedstrijd de beslissende doelpunt maken.

Twee doelpunten van Ronaldo niet genoeg voor Juventus
Lyon overleefde een door Cristiano Ronaldo geïnspireerde comeback van Juventus en wist vast te houden om de kwartfinale van de Champions League te boeken tegen Manchester City.

Met een 1-0 voorsprong van de eerste wedstrijd in februari kreeg de Franse ploeg een controversiële vroege penalty die Memphis Depay in stijl omzette.

Juventus moest hierdoor drie keer scoren om verder te kunnen komen en Ronaldo scoorde kort daarna één vanaf de penaltystip.

Waar de opmerkelijke Ronaldo is, is hoop, en zijn tweede van de avond was een fantastisch, uitwijkend linksvoetig schot van afstand dat hoop gaf. Het was zijn 130e Champions League-doelpunt, maar Lyon hield stand en de wedstrijd eindigde 2-1 voor Juventus. Dit bracht de totale stand op 2-2, maar omdat Lyon een uit-doelpunt wist te scoren, mochten zij verder naar de kwart-finale waar een bijzondere uitdaging hun staat te wachten in de vorm van Manchester City.