vrijdag, juli 5, 2024
AlgemeenLokaal NieuwsSport

Suriname wint 2-1 van Guadeloupe in laatste Gold Cup groepswedstrijd

Het nationaal elftal van Suriname heeft vanavond hun laatste wedstrijd in de groepsfase van de Gold Cup met 2-1 kunnen winnen van Guadeloupe. Hiermee komt het Gold Cup avontuur van ‘Natio’ tot een eind.

Suriname startte de wedstrijd moedig en kreeg in de eerste helft enkele goede kansen via vleugelspeler Dimitri Apai. In de 14e minuut wist Gleofilo vlijter een lange pass om te zetten in een doelpunt. De doelman van Guadeloupe, Kevin Ajax, kon niet niet tijdig genoeg reageren op de schot van Vlijter, die werd afgedekt door een verdediger.

Niet lang daarna wisten de heren van Guadeloupe in de 20ste minuut een snelle aanval om te zetten in een doelpunt. De spits, Matthias Phaeton kon een achterzet langs doelman Hahn plaatsen nadat Guadeloupe middels een snelle actie de verdediging van Natio kon penetreren.

In de 29ste minuut moest Guadeloupe de wedstrijd voortzetten met 10 man nadat de middenvelder, Kelly Irep, een rode kaart kreeg na een onsportieve trap op Comvalius.

Natio startte de tweede helft aanvallend en het waren vooral de spelers Apai en Biseswar die de de aanval op gang brachten voor Suriname. In de 79ste minuut was het weer raak voor Suriname. Het was de invaller Hasselbaink die een slimme pass van Comvalius kon schieten langs de doelman van Guadeloupe.

In de 95ste minuut werd het onsportief gedrag van Guadeloupe nogmaals afgestraft met een rode kaart. Een moment van onrust brak uit toen de middelvelder Anette zijn voet uitstak voor Biseswar die razendsel langs hem ging om een aanval te starten. De nummer 7 van Guadeloupe, Annerose, trapte de bal vervolgens tweemaal op Biseswar die op dat moment van pijn op het veld lag. De reservespelers van Natio zijn na het zien hiervan meteen het veld opgerend om af te rekenen met de spelers van Guadeloupe. Het leek even niet goed af te lopen maar de arbiter heeft met behulp van trainer Dean Gorre de situatie kunnen verhelpen door de spelers te kalmeren.

Suriname heeft hiermee haar eerste wedstrijd kunnen winnen in de Gold Cup. Het team heeft echter haar twee eerdere wedstrijden tegen Jamaica en Costa Rica verloren en heeft hierdoor niet voldoende punten om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Surinaamse supporters hadden gehoopd dat dit team het verder zou kunnen schoppen in de Gold Cup maar zullen zeker tevreden zijn met de geleverde strijd van het team in hun laatste wedstrijd in dit toernooi.